Zde může být text o autorovi
 

Záhlaví stránek

 

V přírodě

Život Alexandra v přírodě:

Alexandři žijí ve velkých hejnech jako například Kakadu v Austrálii, jen málo kdy je najdete samotné nebo po párech jsou tam, kde je dostatek potravy a bezpečné místo k hnízdění nebo odpočinku, nejvíce se vyskytují v Asii, tam je nejvíce druhů všech Alexandrů, ale také žijí v Africe a v mnoha umělých parcích. Živí se různými semínky, nektarem a především ovocem. V období malé úrody se spokojí skoro se vším. Velké nebezpečí pro ně tvoří farmáři a zemědělci, protože dělají nálety na jejich úrodu. Mnoho papoušků padne za oběť farmářům přesto, že se na něj vztahuje CITES III
Hnízdění:
Hnízdí v dutině stromů ve zříceninách a domech ve velké blízkosti člověka. Velkou zvláštností tohoto druhu je, že pozornost na sebe upoutává v období páření samice nikoli samec. Neustále otáčí hlavou a očima dokud neupoutá samcovu pozornost a on jí začne krmit. Hnízdí 2x do roka a jedinci starší 3let. Její snůška tvoří 3-7 vajec nejčastěji jsou to 4 vejce, o mláďata se starají oba jedinci. Mláďata jsou do 6 týdnů v hnízdě a v 7 týdnu se učí létat.
 
Informace o zpracování osobních údajů |  Prohlášení o Cookies |
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one